Din forskudsopgørelse bliver tilgængelig 14. november

Om mindre end to uger vil landets skatteborgere få en forsmag på, hvad de skal betale i skat næste år.

Hos Skattestyrelsen er man så småt ved at gøre klar til en af årets allertravleste dage, nemlig dagen, hvor forskudsopgørelsen bliver offentliggjort.

Og nu er der sat dato på, hvornår man kan gå ind på Skats tast selv-system og tjekke, hvad man skal betale i skat i 2024.

14. november bliver der åbnet for de elektroniske sluser, og går det som sidste år, vil omkring 800.000 skatteborgere kigge forbi i løbet af de første 14 dage.

– I mine øjne er det kun glædeligt, at stadig flere tager sig tid til at tjekke deres skatteøkonomi.

– Hvis der er sket ændringer i hverdagen som for eksempel ændringer i løn, så er en gennemgang af forskudsopgørelsen den rigtige måde at gribe det an på – og nu er det snart tid igen, siger Jan Møller Mikkelsen, der er underdirektør i Skattestyrelsen.

På de nye forskudsopgørelser vil man som noget nyt også kunne se, hvad ens samlede boligskatter løber op i.

Det er en konsekvens af, at det ikke længere er kommunerne, der står for opkrævningen af grundskylden. Den vil fremover blive betalt via skattebilletten sammen med ejendomsværdiskatten.

Skattestyrelsen opfordrer alle til at tjekke, at de fortrykte oplysninger stemmer overens med virkeligheden, så der fra starten af 2024 bliver opkrævet korrekt skat.

Det vil typisk være relevant, hvis man for eksempel har fået nyt job, har købt eller solgt sin bolig, har omlagt et boliglån eller har ændret sit kørselsmønster i forbindelse med hjemmearbejde.

/ritzau/

Først publiceret: 1. november 2023
Artiklen er sidst opdateret 1. november 2023 kl. 7:26