Verdens største flyselskab åbner rute fra København til USA

Næste år kan flere amerikanske turister komme til Danmark, når American Airlines åbner en rute til København.

Verdens største flyselskab, American Airlines, åbner en rute med daglige flyvninger mellem København og Philadelphia i USA næste sommer.

Det skriver Københavns Lufthavn i en pressemeddelelse torsdag.

– Den (ruten, red.) betyder rigtig meget for især de amerikanske rejsende. Det bliver nu endnu nemmere for amerikanerne at komme til København og holde ferie, siger Peter Krogsgaard, lufthavnens kommercielle direktør.

Ruten bliver American Airlines’ første rute til Københavns Lufthavn.

American Airlines er verdens største flyselskab målt på fly og passagerer. Det har over 900 fly, som samlet transporterer 200 millioner passagerer om året.

Det bliver flyet Boeing 787-9, som sættes ind i ruten mellem København og Philadelphia. Det kan flyve med op mod 285 passagerer.

– American Airlines er med til at bringe flere forbindelser mellem Københavns Lufthavn og USA, og det er rigtig godt – både for de turister, der kommer til Danmark og til danskere, der skal ud i verden.

Ruten bliver åbnet i juni. De daglige flyvninger til Philadelphia vil finde sted indtil begyndelsen af oktober 2024.

Ifølge Peter Krogsgaard vil flyvningerne indtil videre kun finde sted i feriesæsonen, da ruten skal afprøves. Men den kan nemt blive forlænget, tilføjer han.

Med den nye rute vil der være 13 direkte ruter fra København til USA og Canada.

Philadelphia er en af de ældste byer i USA. Med sine 1,6 millioner indbyggere er byen den største i delstaten Pennsylvania.

– American Airlines har et stærkt netværk der (i Philadelphia, red.). Så det giver et større rutenetværk og flere forbindelser mellem USA og Nordeuropa, siger Københavns Lufthavns kommercielle direktør.

/ritzau/

Først publiceret: 17. august 2023
Artiklen er sidst opdateret 18. august 2023 kl. 7:03