Skuespiller Robert Hansen kendt skyldig i vold mod ekskæreste

Robert Hansen skal fire måneder i fængsel for to voldelige overfald på ekskæresten Nynne Larsen.

Skuespiller Robert Hansen er skyldig i to voldelige overfald mod ekskæresten Nynne Larsen.

Det har en domsmandsret ved Retten på Frederiksberg afgjort onsdag.

Robert Hansen er blevet idømt fire måneders ubetinget fængsel for to forhold.

Ved det første forhold har han slået Nynne Larsen i hovedet med knyttet næve, mens han ved forhold to har slået hende i hovedet med en guitar.

Anklager Michella Winther-Hinge havde en påstand om seks måneders fængsel til Robert Hansen. Retten lagde ved domsafsigelsen vægt på, at Nynne Larsens fysiske skader efter overfaldene var begrænsede.

Gennem sagen har Robert Hansen og forsvarer Erbil Kaya prøvet at så tvivl om Nynne Larsen og hendes motiv for at anmelde Robert Hansen.

Onsdag lød det blandt andet fra Erbil Kaya, at der var noget galt med dataene i nogle af sagens beviser. Han ville blandt andet fremvise, hvordan man som bruger kan manipulere med data fra hjemmesiden Sundhed.dk.

Beskrivelser af de skader fra Sundhed.dk, som Nynne Larsen pådrog sig i forbindelse med det ene af overfaldene, har været brugt som bevis i retssagen.

Retten afslog, at han kunne fremlægge nye beviser, som Nynne Larsen ikke kunne få lov at forsvare.

Nynne Larsen vidnede tirsdag. Her kom det frem, at hun er blevet udredt for og har fået konstateret ptsd (posttraumatisk stressforstyrrelse) som følge af volden.

Hun fortalte, at hun elskede Robert Hansen, og at det var derfor, hun ikke forlod ham tidligere.

Sagen startede oprindeligt med tre forhold, men det tredje forhold blev fjernet fra sagen, da dommeren og de to domsmænd afgjorde, at det allerede er blevet behandlet ved en domstol i Spanien.

Det tredje forhold drejede sig ligeledes om vold mod Nynne Larsen.

Man kan som udgangspunkt ikke blive dømt for samme handling to gange, og selv om sagen mod Robert Hansen blev henlagt i Spanien, vurderede retten, at sagen havde været behandlet.

Robert Hansen er blandt andet kendt for sin rolle som Viktor i filmserien “Anja og Viktor”, hvor første film baserer sig på Dennis Jürgensens bog “Kærlighed ved første hik”.

Robert Hansen har nægtet sig skyldig. Han har udbedt sig betænkningstid i forhold til en eventuel anke af sagen.

/ritzau/

Først publiceret: 9. august 2023
Artiklen er sidst opdateret 9. august 2023 kl. 15:47