Kæmpe sporarbejde præger togtrafikken hele sommeren

Flere jernbanestrækninger fornyes i disse måneder, og arbejdet kulminerer i næste uge, når flere spor spærres.

Jernbanen er mange steder ved at blive opgraderet med blandt andet udskiftning af sveller og udretning af kurver.

Arbejdet kulminerer i næste uge – uge 30 – når flere spor vil være totalspærret.

Det oplyser Banedanmark i en pressemeddelelse.

Det kan ikke undgås at påvirke togpassagererne, forklarer trafikdirektør Peter Svendsen.

– Det er vi selvfølgelig kede af – ikke mindst fordi, det jo rent faktisk er for passagerernes skyld, at vi fornyer og udvikler jernbanen.

– Vi håber derfor på lidt ekstra tålmodighed, mens arbejdet står på, siger han.

Arbejdet betyder, at der blandt andet indsættes togbusser mellem Slagelse og Fredericia fra lørdag aften 22. juli til og med søndag 30. juli.

Det oplyser DSB i en pressemeddelelse.

– Vi har i samråd med Banedanmark besluttet, at den mest intensive del af sporarbejdet finder sted i uge 30, der er en af ferieugerne, hvor vi samlet set har færrest kunder, siger områdechef i DSB Togdrift Leif Fabrin.

Banedanmark udfører også sporarbejde mellem Roskilde og Ringsted fra lørdag eftermiddag 22. juli til og med mandag 31. juli. Også her er togene erstattet af togbusser.

De mange fornyelsesprojekter vil ifølge Banedanmark påvirke togtrafikken på tværs af landsdelene frem til slutningen af september.

I hovedparten af perioden arbejder Banedanmark i et spor ad gangen, mens det i kortere perioder er nødvendigt at spærre begge spor og indsætte togbusser i stedet.

Trafikdirektør Peter Svendsen opfordrer togpassagerer til at bruge planlægningsværktøjet Rejseplanen, der er opdateret med ændringerne.

– Som altid er det en rigtig god idé at planlægge togrejsen på Rejseplanen. Køreplanerne ændrer sig, i takt med at sporarbejdet skrider frem, og alle ændringerne bliver lagt ind i Rejseplanen, hvor man kan få overblik over sin rejse, siger han.

/ritzau/

Først publiceret: 17. juli 2023
Artiklen er sidst opdateret 17. juli 2023 kl. 15:26