Koldfront kan give op til 35 millimeters regn flere steder

Der er ingen i landet, der slipper for dårligt vejr mandag, siger meteorolog Hans Peter Wandler fra DMI.

Mandag bliver en spændende vejrdag set med meteorolog Hans Peter Wandlers øjne.

En koldfront skal således passere landet fra vest mod øst, og i den forbindelse kan der komme kraftige byger, der kan være med torden, hagl og kraftige vindstød.

– Vi ser frem mod en spændende situation, fordi vi har en koldfront liggende ude i Nordsøen, som skal passere landet i løbet af dagen, siger Hans Peter Wandler, der er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), tidligt mandag morgen.

Som følge af det voldsomme vejr har DMI udsendt et varsel om lokale skybrud og torden. Varslet dækker den nord- og østlige del af Jylland, Fyn, Sjælland og Lolland-Falster samt Bornholm.

– Koldfronten skal langsomt passere landet fra vest mod øst, og det deler også landet op temperaturmæssigt. I Jylland vil temperaturen nå op på mellem 18 og 23 grader, mens den østlige del kan få helt op til 26-27 grader, inden fronten når frem, siger meteorologen.

Han tilføjer, at netop de høje temperaturer på Sjælland og Lolland-Falster kan give ekstra energi til bygerne, når fronten er fremme ved Vestsjælland ved middagstid.

Og der er ingen, der slipper, advarer han.

– Det er hele landet, der bliver ramt, siger Hans Peter Wandler.

– Det er ikke umuligt, at der kan komme mellem 25 og 35 millimeter nedbør. Måske endda mere, der hvor der kommer mest, tilføjer han.

Et skybrud er ifølge DMI defineret ved 15 millimeter regn eller derover i løbet af 30 minutter.

– Man kan altså roligt sige, at nu kommer regnen. Dog bliver det ikke sådan en silende dagsregn. Det bliver hårdt og intenst, siger meteorologen.

Resten af ugen ser en del mere fredelig ud med sol, enkelte byger og temperaturer mellem 17 og 25 grader.

Og når musikken for alvor begynder på Roskilde Festival onsdag, er det den danske popgruppe Blæst, der åbner Orange Scene.

I modsætning til titlen på bandets første album, “Stiv Kuling”, kan de mange festivalgæster ifølge Hans Peter Wandler se frem til en pæn dag onsdag med sol, temperaturer mellem 20 og 23 grader og svage vinde.

/ritzau/

Først publiceret: 26. juni 2023
Artiklen er sidst opdateret 26. juni 2023 kl. 7:32