Sommerhusture kan skabe forlænget rejsetid omkring Kristi himmelfart

Vejdirektoratet advarer om forlænget rejsetid på de mest travle strækninger i Kristi himmelfartsferien.

Mange vil udnytte den forlængede weekend i Kristi himmelfartsferien til at søge mod sommerhusområder.

Af den grund kan der i perioder opstå tæt trafik og forlænget rejsetid på nogle af de mest travle vejstrækninger i Danmark.

Sådan lyder vurderingen fra Vejdirektoratet, der forventer, at den tætte trafik særligt vil gøre sig gældende onsdag, torsdag og søndag.

– Vi råder folk til at køre i bedre tid, end man er vant til, og have tålmodighed, hvis man skal ud på vejene.

Det siger Stine Lydeking Kannov, som er vagthavende ved Vejdirektoratet.

Onsdag og torsdag vil trafikken hovedsageligt bevæge sig fra hovedstadsområdet mod Jylland via Fyn og Sjællands Odde.

Samtidig er der mulighed for tæt trafik på E45 Sønderjyske Motorvej omkring Kolding i eftermiddagstimerne og de tidlige aftentimer.

Hjemrejsetrafikken, der mest vil bevæge sig fra vest mod øst, forventes at være på sit højeste søndag 21. maj mellem klokken 12 og 16.

Trods udsigten til tæt trafik fortæller Stine Lydeking Kannov, at trafikken normalt plejer at bevæge sig “rigtig fint” omkring Kristi himmelfart.

– Så længe man er opmærksom på, at der i perioder vil være flere trafikanter end normalt, og at man husker at holde afstand til hinanden, siger hun.

På to af de strækninger, der forventes at give mest trafik i Kristi himmelfartsferien, bliver der lige nu udført vejarbejde. Det medfører en øget risiko for kødannelse og forlænget rejsetid, oplyser Vejdirektoratet.

Mellem afkørsel 55 Horsens N og 54 Ejer Bavnehøj arbejdes der i begge retninger. Af den grund foregår kørsel på indsnævrede vejbaner, og hastighedsgrænsen er nedsat til 80 km/t.

Det samme gælder på E20 Fynske Motorvej mellem afkørsel 54 Vissenbjerg og afkørsel 56 Ejby. Her er der to farbare spor i begge retninger.

/ritzau/

Først publiceret: 17. maj 2023
Artiklen er sidst opdateret 17. maj 2023 kl. 7:28