Kunstner dømt for at bringe billede af død lærer

Også landsretten vurderer, at Uwe Max Jensen gik over grænsen, da han bragte billede af en død fransk lærer.

Kunstner og journalist Uwe Max Jensen idømmes 60 dages betinget fængsel for at have brudt et navneforbud samt bragt billede af en fransk lærers afhuggede hoved.

Dommen er faldet ved Vestre Landsret mandag.

I byretten i juli 2022 blev Uwe Max Jensen også idømt en bøde på 25.000 kroner, men landsretten har kun idømt ham den betingede fængselsstraf samt samfundstjeneste.

Uwe Max Jensen bragte billedet af historie- og geografilæreren Samuel Patys hoved sammen med en artikel i mediet Frihedens Stemme.

Det er et medie, som Stram Kurs-stifter Rasmus Paludan står bag og er ansvarshavende redaktør for.

Samuel Paty var skolelærer og blev dræbt af en mand den 17. oktober 2020 for at have vist muhammedtegninger i undervisning om ytringsfrihed.

Og det var dagen efter, at Uwe Max Jensen bragte billedet af lærerens afhuggede hoved i mediet.

Det er ifølge landsretten en overtrædelse af straffelovens paragraf 264d. Bestemmelsen træder blandt andet i kraft, når man videredeler billeder af en person under omstændigheder, som kan forlanges unddraget en bredere offentlighed. Det gælder også i tilfælde med afdøde personer.

Han er også dømt for at have brudt et navneforbud for en person, der var sigtet i en straffesag.

Det gjorde han på forskellige internetfora. Her skrev han indlæg med overskrifter såsom “Fremmedkriger fra Islamisk Stat der er i familie med (den dengang sigtedes navn, red.) er blevet anholdt i Københavns Lufthavn”.

Han dømmes også for at have blufærdighedskrænket en journalist fra Berlingske, da han mailede hende et foto af sit lem.

Han idømmes 60 dages betinget fængsel. De skal dog ikke afsones, hvis han aftjener 80 timers samfundstjeneste inden for otte måneder, har retten besluttet.

/ritzau/

Først publiceret: 24. april 2023
Artiklen er sidst opdateret 28. april 2023 kl. 15:48