To personer er løsladt i sagen om 13-årige Filippa

Politiet anholdt søndag to personer, som har vist sig ikke at have noget at gøre med piges forsvinden.

Foruden en 32-årig mand har politiet haft anholdt to personer fra lokalområdet i sagen om den 13-årige pige Filippa, der var forsvundet i et døgn.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på Twitter søndag eftermiddag. De to blev anholdt søndag og er løsladt igen senere på dagen.

– De er nu blevet afhørt, og der er ikke noget i politiets efterforskning, der tyder på, at de har noget med Filippas forsvinden at gøre. Derfor er de begge nu løsladt igen, skriver politiet.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplyste på et pressemøde søndag eftermiddag, at det havde foretaget flere anholdelser i sagen. Men det ville ikke fortælle, hvor mange der var anholdt.

Men politiet oplyste samtidig, at det har anholdt en 32-årig mand, som vil blive fremstillet i grundlovsforhør mandag. Her vil en anklager kræve ham varetægtsfængslet.

Det er endnu uvist, hvad han vil blive sigtet for.

Den 13-årige Filippa blev meldt savnet lørdag, da hun forsvandt efter sin tur med at uddele aviser i området ved Kirkerup sydøst for Slagelse. Pigens cykel, taske og telefon blev efterfølgende fundet på en vej på avisruten.

Søndag kunne politiet på et pressemøde kort efter klokken 15 komme med nyheden om, at pigen var fundet i live – og ved bevidsthed.

Det er ikke blevet oplyst, hvad der nærmere skal være sket med hende.

Politiet har haft en massiv efterforskning i gang siden lørdag eftermiddag, hvor Filippa blev meldt savnet.

Det har inkluderet politihunde, droner og en helikopter. Desuden har politiet foretaget afhøringer og fået videoovervågning. Politiet bad blandt andet om at få optagelser fra overvågningskameraer og biler med kameraer i forruden.

Det resulterede i flere end 600 henvendelser.

/ritzau/

Først publiceret: 16. april 2023
Artiklen er sidst opdateret 16. april 2023 kl. 19:30