Overbelægning på sygehus går ud over brandsikkerheden

For mange patienter på Nykøbing F. Sygehus har ført til, at sygehuset har fået påbud fra brandmyndighederne.

Overbelægning på Nykøbing F. Sygehus har resulteret i påbud fra brandmyndighederne.

Det siger forebyggelseschef i Lolland-Falster Brandvæsen, Morten Andersen, til Berlingske.

Brandmyndighederne har ifølge Morten Andersen flere gange på det seneste været på tilsynsbesøg på sygehuset. Det er sket efter at have modtaget henvendelser om, at der er mange senge på gangene.

– Der er ingen tvivl om, at de er hårdt pressede og ramt af personalemangel, men derfor skal man ikke tilsidesætte brandsikkerheden, siger han til Berlingske.

Region Sjælland er i gang med at afdække, hvor hyppigt akutmodtagelserne i regionen ikke lever op til myndighedernes krav til brandsikkerhed, skriver mediet.

Flere akutmodtagelser i Region Sjælland har tidligere i korte perioder været nødt til at tage såkaldte timeouts grundet travlhed.

Det betyder, at akutafdelingen i en periode på et par timer kun modtager livstruede patienter.

Det skrev DR i november.

To gange i november havde akutmodtagelsen på Nykøbing F. Sygehus været i timeout.

Over for Berlingske bekræfter lægefaglig vicedirektør på Nykøbing F. Sygehus, Peder Fabricius, at presset på akutmodtagelsen er stort.

– Nogle gange kan vi klare det ved at sætte en ekstra seng ind på en stue, men når alle stuer er taget i brug, må vi placere senge på gangen – også flere end brandregulativet tilsiger, siger han til avisen.

Også akutmodtagelsen på Holbæk Sygehus har været så presset, at der i august sidste år var time out to til tre gange. Fra august til november skete det en gang om måneden.

Politikere i Region Sjælland er blevet orienteret om, at belægningen på akutmodtagelserne i januar og februar har været på omkring 120 procent. Primært på Nykøbing F. og Holbæk Sygehus, skriver Berlingske.

/ritzau/

Først publiceret: 4. april 2023
Artiklen er sidst opdateret 4. april 2023 kl. 9:11