Dronningen udsætter togt grundet sygdom

Dronningens rygoperation forventes ikke at få konsekvenser for sensommertogtet, oplyser kongehuset.

Til juni skulle dronning Margrethe efter planen have lagt vejen forbi Bornholm i forbindelse med sit traditionsrige sommertogt.

Men på grund af den rygoperation, som dronningen gennemgik i februar, udsættes sommertogtet til næste år.

Det skriver kongehuset i en pressemeddelelse tirsdag middag.

“Af samme årsag udsættes bybesøget i Allerød Kommune, der var planlagt til at finde sted i maj måned, til efteråret 2023,” lyder det videre i meddelelsen.

Er i genoptræning

Kongehuset oplyser, at dronningens genoptræning efter operationen går godt. Men der er stadig lang vej, inden hun er helt i mål.

“Dronningens officielle program vil som følge deraf være præget af et lavere aktivitetsniveau end normalt,” skriver kongehuset.

Dronningen forventer derimod at kunne gennemføre sensommertogtet, hvor hun skal besøge kommunerne Vordingborg, Randers og Fredericia.

En gammel tradition

Disse sommertogter tager udgangspunkt i en tradition, som går hele vejen tilbage til Christian X, der dengang rejste rundt i de danske farvande.

Tidligere har kongeskibet “Dannebrog” også besøgt havne i Middelhavet, Caribien og på USA’s kyster

“Dannebrog” tjener som officiel og privat residens for dronningen samt øvrige medlemmer af den kongelige familie, når de er på sommertogt i hjemlige farvande eller på oversøiske officielle besøg.

Først publiceret: 28. marts 2023
Artiklen er sidst opdateret 28. marts 2023 kl. 12:35

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og