Politiet efterlyser heste med et modigt temperament

Politiets heste rykker ud både om dagen og om natten for at skaffe tryghed.

Politiet i København søger nye politiheste. I en pressemeddelelse efterlyses firbenede dyr med “et roligt, stabilt og modigt temperament”.

– Helt enkelt kunne vi godt bruge nogle flere hestekræfter, udtaler politikommissær Jesper Eriksen, der er leder af Rytterisektionen ved Københavns Politi i pressemeddelelsen.

Appellen går til hesteejere over hele landet. De forsikres om, at hestene vil få en god behandling hos ordensmagten.

Og der lokkes også med, at hestene har adgang til en indhegnet terrasse, hvor de kan “nyde vejret og den friske luft, når de har tjenestefri”.

Egentlig var politiheste slut som fænomen i 2012. De kom dog på banen igen i 2018 efter et stærkt pres fra Dansk Folkeparti, som fik sit ønske opfyldt i forbindelse med forhandlinger om finansloven.

Faktisk kunne ledelsen i Københavns Politi dengang ikke se fidusen.

I 2017 meddelte man således, at heste er for dyre, for ufleksible og for risikable til at gøre nytte i operativt politiarbejde, rapporterede Dagbladet Information dengang.

I mandagens melding fra politiet kan man læse, at hestene rykker ud på opgaver både i dagslys og om natten for at skabe tryghed.

Dyrene får en dagligdag med såvel fysiske som intellektuelle udfordringer, lyder det i mandagens efterlysning.

Hestene skal være mellem fem og 12 år, vallak og 167-180 centimeter i stangmål. Stangmål er afstanden fra jorden og op til mankens begyndelse.

I øvrigt skal hestene blandt andet bestå et helbredstjek, inden de kan indgå i politiets patruljering.

/ritzau/

Først publiceret: 27. marts 2023
Artiklen er sidst opdateret 27. marts 2023 kl. 15:19