Nyt supersygehus i Odense forsinkes med et år

Inflation og krig i Ukraine påvirker byggeriet af Danmarks største nybyggede sygehus, som skal ligge på Fyn.

Det nye supersygehus Odense Universitetshospital bliver forsinket med et år og bliver over en halv milliard kroner dyrere, skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Mandag aften har regionsrådet godkendt en aftale med entreprenøren, som står for størstedelen af byggeriet.

Regionsrådsformand i Region Syddanmark, Stephanie Lose (V), forstår godt, at forsinkelsen er frustrerende, siger hun i pressemeddelelsen.

– Den aftale, vi har indgået, er nødvendig for at få projektet i mål i en tid, hvor det i høj grad påvirkes af udefrakommende, uforudsete forhold, siger hun.

Udefrakommende forhold som inflation er skyld i prisstigningen ifølge regionen.

Konkret forventer Region Syddanmark at få en merudgift på 310 millioner kroner.

Derudover får regionen en udgift til at kompensere entreprenøren for 177 millioner kroner. Det er blandt andet udgifter til strøm.

Region Syddanmark vil forsøge at få afklaret, om regeringen vil bidrage til at finansiere udgifterne. Den tidligere regering åbnede for, at regionerne kunne tage ekstra udgifter i konkrete projekter op med Sundhedsministeriet.

Region Syddanmark skriver i pressemeddelelsen, at projektet holder sig inden for den økonomiske ramme på 8,6 milliarder kroner, når det kommer til de forhold, som regionen kan påvirke.

Ifølge den nye aftale skal totalentreprenøren nu aflevere nøglerne til Region Syddanmark i perioden august til november 2024.

Forsinkelsen betyder, at regionen nu forventer, at sygehuset kan tages i brug i slutningen af 2025.

Det nye supersygehus bliver efter planen Danmarks største nybyggede sygehus. Det kaldes også Nyt OUH, da det skal erstatte det nuværende hospital.

Hospitalet skal have cirka 10.000 rum og 855 sengepladser. Heraf skal 164 pladser tilhøre psykiatrien.

/ritzau/

Først publiceret: 19. december 2022
Artiklen er sidst opdateret 20. december 2022 kl. 9:47