3,7 feriemilliarder venter bare på at blive udbetalt

ATP opfordrer 741.000 danskere til at tjekke deres feriekonto. Der kan gemme sig en kontant overraskelse.

Årsskiftet nærmer sig, og det gør deadline for afholdelse af optjent ferie også.

Derfor opfordrer ATP, der administrerer feriepengeordningen, til, at man får tjekket, om man har penge til gode.

Det er der 741.000 danskere, der har, og de har tilsammen 3,7 milliarder kroner stående på deres feriekonti.

Ifølge ATP’s koncerndirektør, Anne Kristine Axelsson, er det typisk timelønnede og fratrådte funktionærer, der har skiftet job eller er blevet ledige, der har penge til gode.

– Det er svært at sætte en finger på, hvad der præcist er årsagen til, at der stadig er så mange, der ikke har bestilt deres feriepenge.

– Forventningen er, at der vil blive bestilt en del feriepenge i forbindelse med julen, men erfaringen er, at langt fra alle feriepenge bliver bestilt.

– Derfor opfordrer vi kraftigt til, at man tjekker, om man skulle have feriepenge til gode, siger Anne Kristine Axelsson.

Ved at logge ind på borger.dk kan man tjekke, om man har penge til gode og bestille udbetaling af feriepenge. Det kræver dog, at man afholder restferien inden udgangen af i år.

Skulle man have afholdt ferie i 2021/22, men glemt at bestille udbetaling inden nytår, kan det fortsat ske frem til september næste år. Herefter vil pengene blive overført til en feriefond.

Allerede tidligere på efteråret sendte Feriekonto brev til 1,4 millioner danskere, der dengang havde penge til gode på deres feriekonto.

/ritzau/

Først publiceret: 29. november 2022
Artiklen er sidst opdateret 29. november 2022 kl. 7:31