Ny mobil-varsling kommer til Danmark

Tirsdag testede Tyskland et nyt varslingssystem, som man også planlægger at indføre i Danmark senere på året.

Det er ikke på grund af øgede trusler fra udlandet, at man indfører systemet, men fordi et EU-direktiv fra 2018 kræver det.

Hvis du som borger i Sønderjylland blev forskrækket over en skarp advarselslyd på telefonen, ved du nok allerede, at der ikke var nogen grund til at gå i panik.

Tirsdag eftermiddag testede vores naboland nemlig et system, hvor myndighederne kan advare alle mobiltelefoner tilknyttet bestemte telemaster om ulykker eller katastrofer i nærområdet.

Man behøver ikke engang at downloade en app for at benytte sig af tjenesten. Varslingsteksten dukker simpelthen bare op på din mobiltelefons skærm.

Teknikken bag det nye nationale, tyske varslingssystem kaldes cell broadcast, og den svarer til, at telefonen modtager en radiotransmission.

Danmark følger trop

Det nye beredskabssystem, hvor borgernes mobiltelefoner spiller en vigtig rolle, bliver indført, fordi et EU-direktiv fra 2018 kræver det.

I Danmark er myndighederne også i gang med at udvikle et tilsvarende system med den samme teknologi – og senere på året vil dette system også skulle testes.

Det vil blive meldt ud fra Beredskabsstyrelsen eller Rigspolitiet.

Meningen er, at det nye system skal supplere de nuværende sirener, og at det skal bruges ved de samme begivenheder, som politiet varsler, når der bliver udsendt beredskabsmeddelelser i dag.

Kilde: politi.dk

Først publiceret: 23. november 2022
Artiklen er sidst opdateret 24. november 2022 kl. 8:42

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , og