Dronning Margrethes jubilæum fejres med karettur i København

Efter flere udskydelser kan dronning Margrethes regeringsjubilæum blive fejret i København

Lørdag kan København ønske dronning Margrethe tillykke med hendes 50 års regeringsjubilæum. Det sker, når dronningen kører i karet igennem byen for efterfølgende at blive fejret på Københavns Rådhus.

Det skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

Dronningen havde regeringsjubilæum i januar. Men fejringen i København er blevet udskudt flere gange.

– Der har været flere forskellige datoer i spil, og derfor vil jeg gerne én gang for alle flage, at det altså er nu på lørdag, man skal komme til København og sige tillykke til hele Danmarks dronning, siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) i pressemeddelelsen.

I første omgang blev fejringen udskudt til september. Men der blev fejringen udskudt igen, da den faldt weekenden efter, at den britiske dronning Elizabeth døde.

Dronning Margrethe kører i karet mod Rådhuspladsen fra Amalienborg klokken 12.35 ifølge Kongehusets kalender. Hun forventes at ankomme til Rådhuspladsen klokken 13.

Umiddelbart efter, vil hun blive fejret på rådhusets balkon.

Kigger man fredag morgen på den seneste vejrudsigt for København fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) tyder det på tørvejr og mellem 13 til 14 grader lørdag.

Prinsesse Benedikte, prins Joachim og prinsesse Marie og kronprinsparret deltager også. De ankommer kort før dronningen.

Efter fejringen på balkonen er der en frokost for kongefamilien på rådhuset. Det er ifølge DR, det første officielle møde mellem dronningen og prins Joachim, siden uenighederne om prins Joachims børns titler i september.

I forbindelse med frokosten vil der være en koncert. Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) vil også holde tale for dronningen. Her vil hun give Københavns gave til dronningen.

/ritzau/

Først publiceret: 11. november 2022
Artiklen er sidst opdateret 11. november 2022 kl. 7:33