Det bliver hit-farverne i 2023

Beige har været en udbredt farve de seneste år i mange hjem. Men noget tyder på, at det vil ændre sig i det næste års tid. Der kommer nemlig nye modige farver på paletten.

Skal du male vægge, så er varm, brændt orange en hit-farve det næste års tid.

Beige har været en udbredt farve de seneste år i mange hjem. Men noget tyder på, at det vil ændre sig i det næste års tid. Der kommer nemlig nye farver på paletten, siger trend-magerne, der også opfordrer til at være mere modigt farvemæssigt.

Det er IdeNyt, der har taget fingeren på farvepulsen for 2023, og efter nogle år hvor vi har ønsket balance, stabilitet og ro som tema i vores indretning, kommer der nu mere knald på farverne.

De nye farver i 2023

- Klare, kraftige farver som blomme og varm gul
- Kombination af pasteller og markante fokusfarver
- Plantefarvede tekstiler
- Naturens farver, nedtonede og udvaskede
- Brændt orange i en skala til rosa og lyserød

Det er Mette From, som er trendredaktør hos rådgivningsvirksomheden pej gruppen, peger på, at stemningen er ved at vende.

Farverne får taletid

Boligen beskytter os mod elementerne og giver os et sted at hvile. Men de seneste år har vores hjem også været det sted, hvor vi har skullet finde inspiration og glæde, fordi input udefra har været mere sparsomme.  

Selvom ingen boliger er ens, er der alligevel klare tendenser for, hvad vi har lyst til at omgive os med. 

Vi tør igen at lade farver få taletid, også de kraftfulde og insisterende farver som fx varm gul, blomme og de varmere, røde nuancer. 

Farver som kan løfte humøret og være den medspiller, som kan vende stemningen i et rum. 

Fine skalaer af pastelfarver har fyldt på Instagram og Pinterest i de seneste år, og vi har set en del blomstermønstre på puder og tapet. Den mønstrede tendens fortsætter, men nu skruer vi helt op for varmen på farverne. 

Nye farvekombinationer

I den første halvdel af 2022 har vi set, at der er kommet lidt mere farve på fx køkkenlåger i grågrønne nuancer som Dyrups Olive Sprig eller Farrow & Balls Breakfast Room Green.

Indretnings-tendenser i 2023

• Farveeksplosion
• Lofter får fokus med maling og tapet
• Dørkarme og fodlister i markante farver
• Genbrug, upcycling, opdatering
• Reparation og istandsættelse
• Unikke indretningsløsninger
• Grønne, giftfri malinger

 

Du kan forvente, at den grønne tone nu bliver skruet op til en frisk græsgrøn eller måske en dyb flaskegrøn som på IKEAs Bodbyn-køkkenfronter.

Men kraftfulde farver skal have modspil. Mette From foreslår, at du kombinerer dem med de vante pasteller for netop at få et farverigt, optimistisk og muntert udtryk, som ligger langt fra det klassiske, pastelfarvede univers.

Hvis du nu ikke føler dig helt så modig endnu, så start med små glimt af kraftige farver på en pude eller en stol, som nemt kan skiftes ud igen.

Men det handler grundlæggende om at arbejde videre med det, du allerede har. Upcycling er en kraftig og stigende tendens i tiden, så prøv at male dit gamle sofabord eller en arvet kommode i en ny farve, der giver et tiltrængt ‘pop’ til din indretning. Sådan en kan jo males igen og igen, til du finder lige den farve, der fuldender stemningen i din stue.

Naturfarver

Det multifarvede univers kommer fortsat til at være trenden i starten af 2023. Men foråret bringer en helt særlig optimisme med sig, og den viser sig i en lys, forårsagtig farvepalette, der giver indretningen et lettere præg, siger Mette From.

Boligindretning 2023

  1. Maksimalisme
  2. Antiforbrug
  3. Slow living

 

Naturlige farver udvundet af planter er nemlig en stigende trend i tiden, og derfor vil vi fremover også se mere udvaskede versioner af de kraftige farver, mener man hos pej gruppen. Den orange farve bliver mere brændt i nuancen, og vi vil se, at den nærmer sig det rosa og lyserøde, når vi kommer tættere på sommeren.

Sådan maler du en dør pænt

Og så er det jo heldigvis nemt at finde penslen frem igen og give kommoden et nyt lag maling. De vandbaserede malinger med naturlige pigmenter vinder mere og mere frem, ligesom den matte linoliemaling har fået en gevaldig renæssance til både møbler og vægge.

Kilde: IdeNyt

Først publiceret: 8. november 2022
Artiklen er sidst opdateret 8. november 2022 kl. 10:29

Se, hvad vi ellers skriver om:

og