Minister ændrer mening og vil undersøge uberettigede varmechecks

Dan Jørgensen (S) lytter til støttepartier og vil lave "kritisk eftersyn" af omdiskuterede varmechecks.

Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) er nu alligevel klar til at undersøge, hvor mange der uberettiget har fået udbetalt varmechecken på 6000 kroner.

– Vi synes, det er godt at få et overblik over det. Det er det, jeg har bedt min styrelse om at undersøge nu, siger ministeren til TV 2.

Det skal ske gennem et “kritisk eftersyn”. Men hvordan det præcis skal foregå er uklart, skriver TV 2.

Lørdag lød det ellers fra Dan Jørgensen, at en undersøgelse ikke var på papiret hos regeringspartiet.

Han fortalte desuden, at partierne bag aftalen udmærket var klar over risikoen for fejl inden udbetalingen. Det fremgik også af lovforslaget.

I sidste uge fik godt 400.000 husstande udbetalt checken til at betale de høje gasregninger, selv om flere af dem har skrottet deres gasfyr for længst.

Det er ikke lovpligtigt for modtagerne at tilbagebetale beløbet. Det er nemlig skrevet ind i loven, at de kan beholde pengene, hvis det ikke overstiger 6000 kroner.

De uberettigede udbetalinger er imidlertid sket, fordi oplysningerne i BBR-registret enten var forældede eller forkerte.

Det er boligejerne selv, der har pligt til at rette oplysningerne i registret. Kommunen skal efterfølgende godkende det.

Ønsket om en undersøgelse blev fremlagt af De Radikale, SF og Enhedslisten mandag.

– Hvis det ikke bliver undersøgt, har du automatisk afskrevet den mulighed at bruge det her redskab igen, så det forventer jeg, sagde energiordfører Rasmus Helveg Petersen (RV) til TV 2 mandag.

Aftalen om checken blev indgået tilbage i februar mellem regeringen, SF, De Radikale, Enhedslisten, Frie Grønne, Alternativet og Kristendemokraterne.

/ritzau/

Først publiceret: 23. august 2022
Artiklen er sidst opdateret 23. august 2022 kl. 7:35