Fuld bilist kørte ind i et hus og flere biler

Den 42-årige mand, som førte bilen, er anholdt, og promillen er målt til væsentligt over 2, oplyser politiet.

En person er sigtet for spiritus- og vanvidskørsel for på en strækning på tre-fire kilometer at have ramt blandt andet et hus og flere biler. En test har vist, at føreren havde en promille væsentligt over 2.

Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter mandag aften.

Vagtchef Henrik Sønderskov oplyser tidligt på natten til tirsdag, at der er tale om en 42-årig mand.

Episoderne har udspillet sig i Esbjerg. Politiet rykkede til Strandby Plads, efter at det havde fået en anmeldelse om, at en bil var kørt ind i et hus.

Forinden skulle føreren have ramt flere personbiler på strækningen Storegade/Frodesgade, skriver politikredsen. Også mindst to vejanlæg skulle være blevet påkørt.

– Hvis du under hændelsen har været vidne til kørslen og følt dig i konkret fare, hører vi gerne fra dig, skriver politiet på Twitter.

Den anholdte er udlænding uden fast bopæl i Danmark. Først skal vedkommende afruses og derefter i arresten, hvorefter det vurderes, om han skal fremstilles for en dommer med begæring om varetægtsfængsling.

Ved en promille mellem 1,5 og 2,9 har man ifølge sundhed.dk svære problemer med at styre balance og bevægelser.

Desuden kan man komme i hypnotisk tilstand, have nedsat hukommelse, en generel bedøvelse og en begyndende risiko for bevidstløshed. Opkast er almindeligt.

/ritzau/

Først publiceret: 26. juli 2022
Artiklen er sidst opdateret 26. juli 2022 kl. 6:11