Messerschmidt: Drop statsstøtte til venstrefløjs-organisationer

DF vil lade det være op til hvert enkelt parti at vælge, hvilke organisationer de vil give statsstøtte.

Dansk Folkeparti foreslår at droppe den årlige statsstøtte til organisationer som Røde Kors og Folkekirkens Nødhjælp.

I stedet skal det være op til partierne efter størrelse at beslutte, hvilke organisationer der skal modtage støtte i finansloven.

Det siger formand Morten Messerschmidt (DF).

Han kommer med forslaget, fordi han mener, at en række af de danske organisationer deler synspunkter med den yderste venstrefløj i Folketinget.

– I samtlige debatter, jeg har deltaget i, hvor Amnesty eller Red Barnet har været repræsenteret, har de sagt ting, der er sammenfaldende med synspunkter fra den yderste venstrefløj.

– Det er heller ikke noget tilfælde, at når venstrefløjens koryfæer forlader Christiansborg, så bliver de ansat i topstillinger i de her organisationer, siger Morten Messerschmidt.

Amnesty modtager dog ikke statsstøtte.

Morten Messerschmidt peger blandt andet på, at tidligere politisk ordfører for Enhedslisten Johanne Schmidt-Nielsen i dag er generalsekretær for Red Barnet.

Det er dog ikke alle organisationer, som Morten Messerschmidt vil have droppet statsstøtten til. De organisationer, der ifølge Messerschmidt ikke har en politisk slagside, skal gå fri.

– Sådan noget som Kræftens Bekæmpelse eller andre organisationer, der har sundhed eller andre ting i fokus, de har ikke en politisk slagside. Dem, jeg tænker på, er de organisationer, der blander sig især i flygtninge- og udlændingedebatten, siger han.

Hvis Messerschmidts forslag bliver indført i en eventuel ny borgerlig regering, vil han selv støtte organisationer som Open Doors, der hjælper forfulgte kristne over hele verden, samt de danske sømandskirker.

En lang række organisationer får statsstøtte, der bliver uddelt via finansloven hvert år.

Som eksempel modtog Dansk Røde Kors knap 725 millioner kroner sidste år i statsstøtte. Året før lød beløbet på 694 millioner kroner, fremgår det af organisationens hjemmeside.

Pengene bliver blandt andet brugt til hjælpearbejde i udlandet og i Danmark, asylarbejde og Ungdommens Røde Kors’ hjælpearbejde.

/ritzau/

Først publiceret: 25. juli 2022
Artiklen er sidst opdateret 27. juli 2022 kl. 6:15