Blæst fra vest vil ruske i Danmark weekenden over

Windsurfere og sejlere kan se frem til en weekend med masser af vind. På land holder det stort set tørt.

Weekendens vejr bliver en blandet omgang med en hel del blæst, sol og enkelte regnbyger samt op til 21 grader varmt.

Det oplyser vagthavende meteorolog Klaus Larsen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) tidligt fredag.

– Fredagen begynder pænt med solskin mange steder, men ved middagstid vil der være skyet over det meste af landet, siger han.

Lokalt kan der komme en smule regn med en jævn til frisk vind fra vest og nordvest, mens temperaturen vil ligge mellem 17 og 21 grader.

I nattetimerne tager vinden til, og ved kysterne vil der være stedvis hård vind. De sydvestlige egne får muligvis nogle dryp fra oven.

Lørdag bliver indledt med lidt eller nogen sol, og det bliver knapt så varmt som fredag.

– Det bliver en dag med blæst fra vest og nordvest, og måske ovenikøbet med kuling ude ved Vesterhavet til windsurferne. Det bliver en smule køligere end fredag med mellem 15 og 18 grader, siger Klaus Larsen.

Søndag bliver den mest solrige dag i weekenden. I de sydlige egne vil der om formiddagen være skyet og muligvis kommer der også en smule regn.

– Vinden drejer søndag en lille smule mere i nord, så der er lidt mere plads til solen, siger Klaus Larsen.

En let til frisk vind vil igen komme ind fra nordvest, og det bliver op til 21 grader. Weekenden rundes af med en del sol søndag aften, og i løbet af natten til mandag begynder vinden at aftage i styrke.

Mandag begynder temperaturerne at stige, og de op til 23 grader, som DMI’s prognose taler om, bliver ledsaget af nogen eller en del sol.

/ritzau/

Først publiceret: 8. juli 2022
Artiklen er sidst opdateret 8. juli 2022 kl. 7:39