Dagens CPH-dokumentar: “The Territory”

"The Territory" er en spændende dokumentar om kampen mellem de sidste medlemmer af en stamme i den brasilianske regnskov og landmændene, der æder sig ind på deres fredede territorie. Husk der er seniorrabat til filmene.

"The Territory" tager os med helt op til nutiden i brasilianske og viser den kamp, der udspiller sig mellem de sidste, der er tilbage af et oprindelige folkeslag og landbruget, der konstant æder sig ind på regnskoven.

Søndagens dokumentarfilm-premiere på CPH:DOX er en rigtig klassisk dokumentarfilm, der udspiller sig i den brasilianske regnskov.

Overgreb og udpining af Amazonjunglen og dens indbyggere er ikke noget nyt, men “The Territory” tager os med helt op til nutiden og viser den kamp, der udspiller sig mellem de sidste, der er tilbage af det oprindelige folkeslag i Uru-eu-wau-wau-stammen, og de landmænd, som langsomt æder sig ind på deres ellers fredede territorie.

Men den unge aktivist og leder Bitate har ikke tænkt sig at give op uden kamp. Med videokameraet som sit eneste våben sætter Bitate og hans folk livet på spil for at standse udslettelsen af deres egen stamme, før det er for sent.

Filmen har premiere søndag 27. marts kl.21.00 i Grand biografen i Mikkel Bryggers gade. Men vises også andre dage, som du kan se i linket herunder.

Bemærk, at der er engelske undertekster på filmen, da CPH:DOX er en international festival.

Der er seniorrabat på alle dokumentarfilmene i dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX i København, hvis du vælger forestillinger før kl.17.

Hvis du vælger forestillingen den 27.marts kl.21, er der også en debat mellem filmens instruktør og flere NGO’er med interesse i den brasilianske regnskov, som den danske journalist Kim Bildsøe Lassen fra styrer.

Først publiceret: 25. marts 2022
Artiklen er sidst opdateret 29. marts 2022 kl. 16:40

Se, hvad vi ellers skriver om:

og