Dagens CPH-dokumentar: “Karaoke Paradise”

Dokumentarfilm-festivalen viser "Karaoke Paradise", der er en hjertevarm, finsk feelgood-film om hvordan karaoke-kulturen er slået igennem i vores ellers så indadvendte søsterland i det kolde nord.

"Karaoke Paradise" er en underfundig fortælling om, hvordan finnerne har fundet en vej ud af de mørke vintre og truslen fra ensomhed.

Er du til karaoke, så er fredagens dokumentarfilm “Karaoke Paradise” helt sikkert noget for dig.

Det er dokumentarfilm-festivalen, CPH:DOX i København, der viser den finske “Karaoke Paradise” på fredag kl. 21.30 i Dagmar biografen på Jernbanegade i København.

I filmen følger vi Evi, der er en af Finlands mest erfarne karaokeværtinder. Nat efter nat pakker hun sit karaokeudstyr og kører hundredvis af kilometer gennem Finlands nordlige landskaber. På sin vej møder hun mennesker, der griber mikrofonen og synger om deres kærlighed og tab.

Finnerne er ikke kendt som de mest udadvendte mennesker i verden.

Men når der først bliver hældt mønter i jukeboxen og fyret op for karaoke-maskinen får piben da virkelig en anden lyd. Måske netop derfor er karaoke-kulturen uventet slået igennem i det kolde nord, hvor folk varmer sig med pop-klassikere i hinandens selskab.

‘Der er mange ensomme mennesker i Finland. Men når man synger, er der altid nogen, der kommer op og snakker,’ som en af dem siger undervejs i Einari Pakkenens hjertevarme og finurlige feelgood-film, hvor et elskværdigt karaktergalleri af ensomme sjæle finder selskab og trøst foran mikrofonen.

Som en fjern, finsk fætter til ‘Kandis for Livet’ balancerer filmen fornemt mellem det tragikomiske og sødt sentimentale i sit portræt af de syngende finner. Man skal være lavet af sten for ikke at blive revet med – og for ikke at få lyst til selv at stille sig op og synge med!

Ved premieren premieren på fredag kommer filmens instruktør, Einari Paakkanen, på scenen og fortæller om filmens tilblivelse.

Bemærk, at da CPH:DOX er en internationale festival, bliver filmen tekstet på engelsk.

Film bliver også vist andre dage under festivalen. Disse datoer kan du også finde i linket herunder.

Først publiceret: 23. marts 2022
Artiklen er sidst opdateret 29. marts 2022 kl. 16:38

Se, hvad vi ellers skriver om:

og