Dagens CPH-dokumentar: “A house made of splinters”

Den store internationale dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX åbner i morgen i Danmark, og hver dag komme SeniorNews med forslag til de allerbedste dokumentarfilm.

Den danske filminstruktør Sion Lereng Wilmont har lavet en eminent dokumentar med uforglemmelige øjeblikke af håb om disse ukrainske børnehjemsbørn.

Tårer bliver til sæbebobler og kram bliver til slåskampe i Simon Lereng Wilmonts prisvindende film om et børnehjem i den østlige del af Ukraine.

Den store internationale dokumentarfilm-festival, CPH:DOX, er i fuld gang i København og en række biografer rundt i Danmark for øjeblikket.

En af de rigtig gode dokumentarfilm, der vises under festivalen, er “A house made of splinters”, som er skabt af den danske instruktør, Simon Lereng Wilmont.

Den vises første gang under festivalen torsdag 24. marts kl.21.30 i Grand Teatret, Mikkel Bryggersgade 8.

Også før Rusland invaderede Ukraine i februar, var der i mange år konfrontationer mellem de to lande, og et af de steder, hvor det kunne mærkes smerteligt, var i et stort faldefærdigt hus tæt på frontlinjen i den østlige krigsarrede del af Ukraine, hvor en gruppe ukrainske kvinder driver et børnehjem.

Den danske filminstruktør Sion Lereng Wilmont har lavet en eminent dokumentar med uforglemmelige øjeblikke af håb, om disse børn, hvis hjem er blevet smadret af fattigdom, vold og alkohol. På børnehjemmet kan de bo i sikkerhed i op til ni måneder, indtil der er blevet taget stilling til, om de skal hjem igen, i plejefamilie eller flyttes til et andet børnehjem.

Vundet priser

Men når et barn tjekker ud af børnehjemmet tjekker der altid et nyt ind, der savner sine forældre – som den grænsesøgende Kolia, der både ryger smøger i smug, stjæler og tegner tatoveringer på sine arme, men også passer sine mindre søskende og synker grædende sammen i sin berusede mors arme i Simon Lereng Wilmonts film, der har vundet flere priser.

I linket herunder kan du læse mere om filmen og købe billetter til forevisningen på torsdag eller en af de andre dage filmen også vises under filmfestivalen.

Bemærk: CPH:DOX er en internationale filmfestival, og derfor er filmens undertekster på engelsk.

Læs om hele dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX HER

 

Først publiceret: 22. marts 2022
Artiklen er sidst opdateret 29. marts 2022 kl. 16:38

Se, hvad vi ellers skriver om:

og