Vind spændende krimi: Obscuritas

David Lagercrantz’ nye roman er en intelligent og nervepirrende pageturner, hvor intet er, som det ser ud.

Sommeren 2003. USA har indsat styrker i Irak. I Stockholm er en fodbolddommer med afghanske rødder fundet tævet ihjel. Den temperamentsfulde Guiseppe Costa, far til en af spillerne, bliver anklaget for mordet.

Sagen virker ligetil, alle beviser peger i samme retning, mod Costa. Han fastholder dog sin uskyld, og politimesteren opsøger professor Hans Rekke, som er verdensberømt ekspert i forhørsteknik. Hvis der er nogen, der kan knække Costa, er det ham.

Men intet forløber som politiet forventer.

Den excentriske Rekke tager imod efterforskerne i sin store villa i Djursholm, hvor han kasserer hele den hidtidige efterforskning, der herefter falder fra hinanden. Costa bliver løsladt, og politiet står på bar bund. Selv Micaela Vargas, en ung politikvinde fra Husby, der nægter at slippe sagen og som gentagne gange prøver at få fat i Rekke, må til sidst give op.

Men pludselig mødes Rekke og Vargas alligevel under dramatiske omstændigheder. Det umage par sætter sig for at opklare sagen, hvis gåde vokser i omfang, med tråde til CIA og Taliban. Og til sidst står Rekke og Vargas tilbage med ét eneste afgørende spørgsmål: Var den dræbte offer eller gerningsmand?

Om forfatteren

David Lagercrantz (født 1962) fik sit gennembrud som forfatter i 2009 med Syndefaldet i Wilmslow om den britiske matematiker Alan Turing. I 2015 blev han bedt om at videreføre Stieg Larssons Millenium-trilogi.

Vind bogen

Bogen, der er udkommet i januar 2022, koster 300 kroner.

Politikens Forlag / Hr. Ferdinand og SeniorNews udlodder sammen 3 eksemplarer af bogen. Du kan deltage i konkurrencen ved at udfylde kuponen herunder. Vinderne bliver udtrukket 23. februar 2022.

God fornøjelse!

Ups! We kunne ikke finde din formular.

Først publiceret: 16. februar 2022
Artiklen er sidst opdateret 22. februar 2022 kl. 20:42

Se, hvad vi ellers skriver om:

og