Hoffet: Dronningen er rask igen efter corona

Det er kun fem dage side, at den 81-årige regent blev konstateret smittet med Covid-19, og allerede nu kan dronning Margrethe ophæve sin isolation.

Efter en lille uge er dronning Margrethe rask igen efter en mild omgang af Covid-19. Foto: Ritzau Scanpix.

Kongehuset skriver på deres hjemmeside, at dronning Margrethes læge i dag har vurderet, at hun kan ophæve sin isolation efter et mildt forløb af Covid-19.

Det var tirsdag aften for fem dage siden, at dronningen blev konstateret positiv for Covid-19. Hun udviste heldigvis kun milde symptomer, men aflyste straks sin vinterferie til Norge.

Kongehuset udsendte næste formiddag en pressemeddelelse, hvor de skrev følgende:

“H.M. Dronningen blev i går aftes, tirsdag den 8. februar 2022, testet positiv for COVID-19. Dronningen udviser kun milde symptomer og opholder sig nu i Christian IX’s Palæ på Amalienborg. Dronningens planlagte vinterferie i Norge, der skulle være påbegyndt i dag, aflyses. Kongehuset følger sundhedsmyndighedernes anvisninger”.

Lørdagen for var dronning Margrethe til kronprinsesse Marys 50 års fødselsdag, hvor der var mange gæster inviteret.

Og samme dag, hvor hun om aftenen blev testet positiv,  deltog dronning Margrethe i flere officielle arrangementer.

Tirsdag modtog hun Burkina Fasos ambassadør i afskedsaudiens i Christian IX’s Palæ på Amalienborg, og senere på dagen var hun til stede ved åbningen af udstillingen Dannebrog. Kongeskib 90 år på M/S Museet for Søfart i Helsingør.

Milde symptomer

En 81-årig ryger kan “sagtens” gå igennem et coronaforløb uden problemer, fortalte Christian Wamberg, overlæge på intensivafdelingen ved Bispebjerg Hospital, efter han havde hørt at 81-årige dronning Margrethe har fået konstateret smitte med coronavirus.

– Der er selvfølgelig altid bekymring, når ældre eller patienter med dårligt helbred bliver smittet.

– Men med omikronvarianten er det ikke så bekymrende, som det var med nogle af de andre varianter. Slet ikke hvis man er vaccineret, siger han.

Dronningen er som sagt vaccineret mod coronavirus tre gange.

-Når man er vaccineret, er man bedre beskyttet mod at få et alvorligt coronaforløb, men ældre er generelt mere skrøbelige end yngre, fortæller Christian Wamberg.

Han tilføjer, at rygere har dårligere lunger end ikke rygere. Derfor har de under epidemien været i større risiko for at gå igennem alvorligere coronaforløb. Dronning Margrethe har røget igennem mange år.

Men det tyder på, at omikronvarianten, som er dominerende, giver mindre alvorlige forløb. Blandt andet rammer den sjældnere lungerne end tidligere coronavarianter, som har været dominerende i samfundet.

– Det gør en kæmpe forskel, fordi når det ikke går i lungerne, så svarer det til en almindelig forkølelse.

– Det kan selvfølgelig være slemt nok, hvis man er ældre og et sårbart individ. Men hos nogenlunde immunkompetente ældre mennesker, så er det fint. Så gør det ikke noget, at de bliver forkølede, siger Christian Wamberg.

Og det viste sig, altså at han havde ret. Dronning Margrethe har kun haft milde symptomer i de ganske få dage hun har været syg.

Først publiceret: 13. februar 2022
Artiklen er sidst opdateret 16. februar 2022 kl. 14:52

Se, hvad vi ellers skriver om: