Vind den royale bog: Skal man neje?

I "Skal man neje" er der 21 sjove historier, som giver et varmt og jordnært blik på dronningen og en ny vinkel, som viser dronningen som kollega, arkæolog og hundeejer m.m.

Dronning Margrethe fejrer sit 50-års regentjubilæum i hele 2022, og Helle Juhls bog ’Skal man neje?’ tager et nyt greb på fortællingen om hele Danmarks dronning. I sit virke som regent har dronningen mødt et hav af mennesker og haft stor indflydelse på Danmark såvel som på den enkelte dansker.

I ’Skal man neje?’ gives ordet til nogle af de helt almindelige danskere (og to lidt mindre almindelige – Knud Romer og Ulf Pilgaard), som har haft Dronning Margrethe inde på livet.

Tilsammen tegner historierne et kærligt portræt af hele Danmarks dronning og hendes rige gennem et halvt århundrede. Undervejs møder vi blandt andre en gast fra Kongeskibet, en bonde på Sejerø, en hustømrer på Fredensborg Slot, en kongelig hofleverandør af gravhunde og en helleristningsekspert fra Bornholm.

I bogen kan du læse om, hvordan det var for Søren Thomassen at stå i livgarden den iskolde januardag, da tronfølgeren, prinsesse Margrethe blev udnævnt til dronning. Og hvordan den unge gymnasieelev Johanne Juul Olsen fra Sydslesvig inspirerede dronningen til at bruge et nyt ord i nytårstalen.

Om forfatteren

Helle Juhl, født 1957, er journalist, cand.public., foredragsholder og forfatter til flere historiske bøger om kvinde- og familieliv, for eksempel ’Jutlandia – Krig, kald og kærlighed’ og ’Barndom på landet’. Helle Juhl bor med sin mand på en gård i Sdr. Bjert ved Kolding.

Vind bogen

Bogen, der er udkommet på forlaget Lindhardt og Ringhof i starten af januar 2022, koster 300 kroner.

Lindhardt og Ringhof og SeniorNews udlodder sammen treeksemplarer af bogen. Vinderne bliver udtrukket tirsdag 15. februar 2022.

Vinderne er Lene Møller, Skamby, Poul Kirkeby-Andreasen, Aalborg Øst og Conni Abrahamsen, Kalundborg.

Først publiceret: 8. februar 2022
Artiklen er sidst opdateret 15. februar 2022 kl. 11:18