Julegudstjenesten er reddet

Der kommer ingen pjece om, at man skal undlade at synge juleaften, for borgerne ved, hvad der skal til. Se de nye restriktioner her.

Julen er reddet for dem, der har tradition med at gå til julegudstjeneste.

Myndighederne vil ikke i år komme med specifikke anbefalinger for julen, som også kan synges ind i landets kirker.

Danskerne ved, hvad de bør gøre, lyder det fra direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm, som alligevel har et par gode råd.

– Den væsentligste opfordring er, at man skal bruge sin sunde fornuftigt, siger han..

Sidste år udgav myndighederne meget konkrete anbefalinger til julen, blandt andet at man ikke skulle synge sammen rundt om juletræet.

Slut med at nynne

I stedet lød det, at man kunne nynne, mens man gik rundt sammen, for at undgå spredning af virus.

En sådan pjece vil myndighederne ikke udsende i år.

– Jeg tror simpelthen ikke, det er så nødvendigt for os som myndigheder at komme med detaljerede instruktioner, siger Brostrøm.

Bliv vaccineret

Men helt generelt bør man tage imod en vaccine snarest. Især er det vigtigt, når yngre og ældre familiemedlemmer mødes i juledagene.

– Tag det tredje stik, når man skal mødes med familien på tværs af generationer, siger Brostrøm.

Blandt de generelle anbefalinger er også, at man skal se færre mennesker, og man bør mødes udendørs, da det er langt mere sikkert.

Det er muligt at gå i kirke i juledagene. Det er anbefalingen fra myndighederne, at kirkegængerne skal fremvise coronapas.

Disse restriktioner gælder

Fra søndag den 19. december gælder følgende regler for gudstjenester, fredagsbøn, religiøse handlinger, herunder dåb, vielser og begravelser, samt øvrige menighedsarrangementer:

Arealkrav

Maksimalt 1 deltager pr. 2 kvm. gulvareal, hvis deltagerne sidder ned og 1 deltager pr. 4 kvm gulvareal, hvis deltagerne i det væsentlige står op.

Mundbind

Der er krav om mundbind ved gudstjenester, fredagsbøn, religiøse handlinger og menighedsarrangementer, og på de folkekirkelige uddannelsesinstitutioner – uanset antal deltagere. Mundbindet vil kunne fjernes, når deltagerne sidder ned.

Coronapas

Krav om coronapas ved gudstjenester/fredagsbøn, religiøse handlinger samt menighedsarrangementer videreføres. Det betyder at, der er krav om coronapas, hvis der er adgang for mere end 100 personer indendørs og 1000 personer udendørs.

Krav om coronapas – uanset antal personer – videreføres for folkekirkens videregående uddannelsesinstitutioner, det vil sige Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter og de tre kirkemusikskoler.

Informationsmateriale

Der skal opsættes informationsmateriale ved lokaler og lokaliteter om krav om coronapas, mundbind og begrænsning af deltagerantallet samt om muligheden for bortvisning.

Først publiceret: 18. december 2021
Artiklen er sidst opdateret 19. december 2021 kl. 22:11

Se, hvad vi ellers skriver om:

og