Vind bogen: Varieté – Laurits og Valdemar

I Søren Pilmarks roman "Varieté - Laurits og Valdemar" møder du Laurits, der er en gudsbenådet tryllekunstner, og publikum elsker ham. Du møder også varieté-teateret Apollos faste folk, der er Laurits' familie.

Skuespilleren Søren Pilmark, 66 år, er selv en passioneret tryllekunstner, og det er måske derfor at hans første roman udspiller sig i tryllekunstnermiljøet.

Historien i Pilmarks roman “Varieté – Laurits og Valdemar” handler om Laurits, som er årsagen til, at varieté-teateret Apollo kan få det til at løbe rundt, men det er ikke nemt at være et lille østjyske provinsteater i 1910.

Laurits er vokset op på teateret, efter hans forældre døde, og teaterets faste folk er hans familie: sandsigersken Philitta Madsen, der vil gøre alt, hvad der står i hendes magt for at holde på Laurits, hans barndomsven Melchoir, og direktøren Archibald Deutch, der kæmper for teaterets overlevelse. Og alle de andre: sabelslugeren, trapezartisterne, billetdamen, sangerne og ikke mindst den charmerende assistent Lola.

Som helt ung mødte Laurits sit livs kærlighed, Astrid. Hun var elev på byens husholdningsskole og blev fuldstændig fortryllet af Laurits, da hun så ham på scenen. Det skulle have været den altafgørende kærlighed, men onde kræfter ødelagde det. Først en dag mange år senere går det op for Laurits, hvad det var, der skete dengang. Og hvor nært han i virkeligheden var knyttet til Astrid.

Laurits har besluttet at rejse fra Apollo for at prøve lykken på de store scener i København, og han protesterer, da han bliver sat til at tage sig af en dreng, der er blevet placeret på teateret, efter hans mor døde. Men drengen viser sig at have et exceptionelt talent for at trylle, og da sandheden om drengen går op for Laurits, må han træffe sit livs sværeste valg.

Om forfatteren

Søren Pilmark  er uddannet skuespiller fra Aarhus Teater i 1977 og har siden haft enorm succes både på scenen og på film og tv, blandt andet i roller som Hamlet på Det Kongelige Teater, som Torkild i Blinkende lygter og som Omar Papa i Ørkenens Sønner. Søren Pilmark er ridder af Dannebrog og har modtaget et utal af hædersbevisninger. I 2006 instruerede han kortfilmen Helmer & Søn, der blev nomineret til en Oscar.

Vind bogen

Søren Pilmarks roman “Varieté – Laurits og Valdemar” er netop udkommet og koster 300 kroner.

Politikens Forlag og SeniorNews udlodder sammen tre eksemplarer af den nye bog “Varieté – Laurits og Valdemar”.

Vinderne udtrækkes torsdag 16. december 2021.

Vindere er Erik Hornbech Andersen, Hjørring, Hans Lyster, Svaneke og Bent Born, Toftlund.

Først publiceret: 8. december 2021
Artiklen er sidst opdateret 16. december 2021 kl. 8:43

Se, hvad vi ellers skriver om: