Nej! Facebook viser dig IKKE kun opslag fra de samme 25

Har du også set dette opslag på Facebook om en ny algoritme, som betyder at kun 25 personer ser dine opslag? Det er sludder og vrøvl.

-Igen og igen ser jeg dette opslag på Facebook:

Tak for rådet til at gå uden om Facebook. Virker!! Jeg ser igen opslag fra folk, jeg ikke så mere. Facebooks nye algoritme vælger de samme personer – omkring 25 – som ser dine opslag. Sæt fingeren et sted i dette opslag og klik på “kopier”. Gå til din side, hvor der står “hvad har du på hjerte” og klik indsæt. Dette vil forbigå systemet.

Hej nye og gamle venner! Hej hej

Mange af mine venner er faldet for teksten og har kopieret, men opslaget er noget vrøvl Facebook har ikke sat en begrænsning, så du kun ser, hvad en bestemt gruppe af venner deler.

Påstanden er også undersøg af faktatjek-mediet Tjekdet, som kunne påvise, at det er det rene vrøvl.

Tjekdet skriver, at Facebook til flere amerikanske medier har erklæret påstanden for falsk.

“Vi rangerer nyhedsfeeded på baggrund af hvor relevant hver enkelt opslag måske er for dig, og vi har lavet nogle opdateringer som burde øge antallet af opslag, som du ser fra dine venner, dit newsfeed er ikke begrænset til kun 25 af dem,” siger en talsmand for Facebook.

Moderne form for kædebrev

Opslaget er en form for kædebrev, og hvis du indsætter teksten på din egen Facebookpofil, opfordrer du i opslaget dine Facebook-venner til at skrive “Hej” i kommentarfeltet.

Det skulle angiveligt sikre dig, at det ikke kun er indhold fra de samme 25 venner, du bliver præsenteret for.

Det er selvfølgeligt altid hyggeligt med et hej fra en ven, men det betyder ikke, at indholdet i opslaget er korrekt.

I stedet får du vennerne til at deltage i kædebrevet, så opslaget bliver ved med at komme ud til flere og flere – selvom indholdet ikke er korrekt.

Først publiceret: 12. november 2021
Artiklen er sidst opdateret 3. december 2021 kl. 11:21