Ældre på stribe afviser gerningsmand i telefon

Kriminel ringer til ældre og siger, at det er fra politiet og vil have udleveret kreditkort. Men den hoppede 95-årig og to andre ældre ikke på.

Måske skal de kriminelle til at finde på et nyt trick.

For det går ikke længere bare at ringe op og sige, at “det er politiet. Du skal udlevere dit kreditkort”.

Sådan var i hvert fald tilfældet, da tre ældre nord for København blev kontaktet over telefonen.

Først blev en 95-årig mand fra Hellerup klokken 13 telefonisk kontaktet af en mand, som udgav sig for at være fra politiet.

Manden prøvede her  at få den 95-årige til at udlevere sine personlige oplysninger, hvilket denne dog ikke indvilgede i. Herefter blev opkaldet afsluttet.

Du er hacket

Et lignede opkald modtog en 78-årig kvinde fra Charlottenlund klokken 15.00 samt en 82-årig kvinde fra Holte klokken 14.15.

Her påstod manden i telefonen, at deres navne stod på en liste over personer, som var blevet hacket, og han derfor ville aflægge dem besøg for at undersøge dette nærmere. Der foreligger dog ikke nogen oplysninger om, at manden efterfølgende skulle være dukket op.

Klokken 15.43 blev det anmeldt, at en 85-årig kvinde fra Klampenborg klokken 15.15 var blevet ringet op af en mand, som udgav sig for at være fra politiet. Manden forsøgte herefter at få kvinden til at udlevere sine personlige oplysninger, men dette nægtede kvinden at gøre over telefon. Herefter blev samtalen afsluttet.

Samme gerningsmand

Politiet har en formodning om, at der kan være tale om samme gerningsperson.

Flere borgere i Nordsjælland og andre steder i landet er den seneste tid blevet kontaktet af personer, som udgiver sig for at være fra en offentlig myndighed for at lokke personlige oplysninger ud af borgerne.

 

Først publiceret: 17. juli 2021
Artiklen er sidst opdateret 3. december 2021 kl. 9:50