Dronningen slog alle rekorder med corona-tale

Dronning Margrethes corona-tale og hendes nytårstale 2020 for et par uger siden er de mest sete i hele hendes lange tid som regent.

Hvis du tunede ind og så Dronning Margrethes beroligende tale til os alle sammen 17.marts sidste år, så var du absolut ikke alene!

Hele 3,4 millioner danskere så talen på direkte tv eller streamede den.

Dermed satte den 80-årige regent et historisk seertal, som nok ikke bliver slået i mange år.

Det er Danmarks Radio, der har udgivet sin årlige medierapport, hvor de store seertal fra corona-året 2020 dukker op.

Se eller gense dronning Margrethes tale 17. marts 2020

Da Danmark lukkede ned

Statsminister Mette Frederiksens historiske corona-tale 11.marts, hvor hun lukkede Danmark ned, blev set på tværs af tv-kanaler af 1,9 millioner danskere.

En lille uge senere – 17.marts  – da statsministeren udvidede forårets nedlukning, slog Mette Frederiksen en række tidligere seerrekorder for nyhedsudsendelser med 2,8 millioner seere.

Men samme aften gik hendes majestæt Dronningen helt uden fortilfælde på tv for at tale til os i denne så kritiske stund.

Kombinationen af en befolkning i karantæne og det overraskende brud med traditionen – dronningen taler normalt kun til hele nationen i sin traditionelle nytårstale – førte til at svimlende 3,4 millioner seere fulgte med i dronningens formanende ord om samfundssind og selvopofrelse.

Dermed slog dronningen ikke blot sine egne tv-optrædener med flere længder, men også  seertalsrekorden for live-events fra EM-semifinalen mellem Danmark og Holland tilbage i 1992, som blev fulgt af 2,7 millioner neglebidende danskere.

Mest streamede udsendelse

Rapporten viser, at streaming i 2020 blev mere udbredt og især blandt den ældste halvdel af befolkningen.

Derfor er det ikke underligt, at dronningens corona-tale også blev den mest streamede i 2020 med hele 618.000 visninger på en streaming-tjeneste.

Til sammenligning blev det næstmest streamede udsendelse i 2020 “Den Store Bagedyst” med 585.000 visninger.

 

Først publiceret: 9. februar 2021
Artiklen er sidst opdateret 3. december 2021 kl. 9:26

Se, hvad vi ellers skriver om: