Du er positiv i otte uger efter du har været syg

Hvis du skal fremvise en negativ coronatest på hospitalet eller når du skal krydse landegrænser, så husk, at din coronatest viser positiv op til otte uger efter du har været syg.

Der er mange regler og oplysninger, man skal forholde sig til i forbindelse med corona, og nu er der endnu én, man skal huske.

Nemlig, at hvis du har været syg med corona, så vil du helt op til otte uger efter slå ud som “positiv”, hvis du tager en ny corona-test. Man får altså ikke et negativt resultat af en ny test, selv om du er blevet helt rask.

Skal du aflevere en negativ coronatest i forbindelse med besøg på  hospitalet eller lægen, skal du derfor have dispensation.

Det fortæller Line Raahauge Hvass, sektionsleder i Sundhedsstyrelsen til Faglige Seniorers nyhedsbrev.

Dispensation for test

Personer, som har været testet positiv for COVID-19, kan testes positiv for COVID-19 helt op til otte uger efter, at personen er testet positiv første gang.

Men bliver man derimod testet positiv over otte uger efter sidste positive testsvar, kan det skyldes, at man er blevet smittet igen.

Der skal dog være gået mindst 14 dage fra, at en person er testet positiv til, at personen kan få dispensation for kravet om negativ test. Dette er ud fra et forsigtighedsprincip om at sikre, at personen ikke længere er smitsom.

Det kan få betydning for dig, hvis du for eksempel  skal på hospitalet eller til lægen. Her kan du så fremvise dit positive testsvar fra Sundhed.dk, hvor datoen fremgår.

Når det gælder indrejse til Danmark, kan du også få dispensation fra kravet om en negativ coronatest, hvis du har haft corona de seneste otte uger før indrejse.

Igen skal du fremvis dit positiv testsvar fra Sundhed.dk, hvor datoen fremgår, hvornår du fik corona.

Hvis du er i tvivl om rejseregler og corona, kan du læse mere her.

Først publiceret: 15. januar 2021
Artiklen er sidst opdateret 7. maj 2021 kl. 9:19

Se, hvad vi ellers skriver om:

og