Opgør med modregning i folkepensionen

Pensionister oplever en urimelig modregning i pensionstillæg, fordi de har sparet op gennem deres arbejdsmarkedspension. ”Modregningen er for hård”, lyder det fra Faglige Seniorer, der efterlyser et politisk indgreb.

Det skal kunne mærkes på en lidt tykkere pengepung, at man har sparet op til sit otium.

Det mener Faglige Seniorer, der vil have et opgør med det, som direktør Palle Smed anser for en ”alt for hård modregning” i pensionstillæg for de mange pensionister, der har en arbejdsmarkedspension.

Mange oplever deres opsparing forsvinde, fordi pensionstillægget reduceres.

Palle Smed, direktør i Faglige Seniorer

”Det skal altid kunne betale sig at spare op. Derfor er det ikke rimeligt, at lønmodtagere, der gennem mange år har betalt til en obligatorisk arbejdsmarkedspension, ser opsparingen delvis forsvinde, fordi der bliver modregnet i folkepensionens tillæg. Det må vi have gjort op med. Det skylder politikerne landets folkepensionister,” siger Palle Smed, direktør i Faglige Seniorer, der har over 230.000 medlemmer over 60 år fra LO-forbund.

Modregning er for hård

I dag udgør folkepensionens grundbeløb lidt over 6.200 kroner om måneden og hertil kan lægges pensionstillæg, der samlet set udgør.6.700 kroner.

Har folkepensionisten en arbejdsmarkedspension eller anden opsparing, hvor der udbetales over 5.730 kroner om måneden, modregnes der i pensionstillæg.

”Mange oplever deres opsparing forsvinde, fordi pensionstillægget reduceres. Nogle oplever, at de har 25 procent eller mindre tilbage af arbejdsmarkedspensionen på den måde. Det er ikke rimeligt. Modregningen i pensionstillæg er for hård,” siger Palle Smed.

Ifølge DR drejer det sig om 47 procent af landets folkepensionister, der får reduceret pensionstillæg eller helt mister det. Det svarer til, at 517.000 pensionister er ramt af modregningen.

Beløb skal hæves

Palle Smed vil have grænsen for, hvornår der sker modregning, hævet.

Hvor stort et beløb det så skal være, vil han ikke lægge sig fast på. Men det skal være en ”væsentlig forhøjelse”.

Modregning fra arbejdsmarkedspensioner er en del af finanslovsforhandlingerne.

Fremskrivninger viser, at flere i fremtiden vil blive ramt. Til DR oplyser analysechef hos ATP, Michael Jørgensen, at op mod 67 procent vil få modregnet arbejdsmarkedspension og andre opsparinger i pensionstillæg frem til 2050.

Finansministeriets beregninger viser, at kun 33 procent af landets folkepensionister i 2050 vil modtage den fulde folkepension.

Ups! We kunne ikke finde din formular.

Hvad mener du?

Skal reglerne ændres, så grænsen for, hvornår der sker modregning i folkepensionens tillæg hæves? Vær med i debatten på Faglige Seniorers Facebook-side – KLIK HER

https://www.facebook.com/fagligsenior/posts/1913193525395583?__xts__[0]=68.ARCRfrG2mJETTM998t58P1o7xYtVZKszY1sgu_1xUyI8QH6N6RTkWpdjGCR6StVPxrJtkErUjmLYUpWH1RCxvmcv6e2loCUvk6HrV3iHkgp9Lu-3ualmbSR83hw8D2ZrqAILf7_c7FOFkuzfc3ocakKNm8m7CYoOxrZ5Pb99Rz1wpwcNmh_n-M1pmAP6NRu7FfGxfA&__tn__=-R-R

 

 

 

 

Først publiceret: 31. oktober 2018
Artiklen er sidst opdateret 14. maj 2021 kl. 14:38

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og