Forsvarer: Korsør-mand tildækkede piges ansigt for at slippe hende fri

En mand erkender bortførelse af 13-årig, men nægter drabsforsøg. Han ville slippe hende fri, siger forsvarer.

Den tiltalte mand i Korsør-sagen havde ingen intention om at slå den 13-årige pige ihjel, som han sidste år frihedsberøvede og udsatte for grove overgreb.

Det siger hans forsvarsadvokat, Karina Skou, onsdag i Retten i Næstved.

– Hvorfor skulle han så tildække hendes hoved under hele forløbet. Hun har et pudebetræk over hovedet. Og han sagde, at hun skulle nok komme hjem, siger hun.

Pigen havde netop færdiggjort sin avisrute i Kirkerup nær Slagelse lørdag den 15. april sidste år, da hun på cykel var på vej til en veninde, som hun havde en aftale med. Men hun nåede ikke frem.

Hun blev påkørt af en bil, og bilisten – der her ikke havde tildækket hverken sit eller pigens ansigt – tog pigen med sig, og over det næste døgns tid udsatte han hende for grove seksuelle overgreb.

Den næste dag klokken 14.48 blev hun befriet af betjente, som skaffede sig adgang til mandens hus i Svenstrup ved Korsør. I samme ombæring blev den i dag 33-årige tiltalte anholdt.

Han erkender, at han bortførte pigen langvarigt og udsatte hende for overgreb. Han nægter drabsforsøg, fuldbyrdet voldtægt samt at have påkørt hende med vilje.

Onsdag er det kommet frem, at den 33-årige efter eget udsagn havde planer om at slippe pigen fri om morgenen søndag den 16. april. Men han sov over sig og vågnede først ved 08-09-tiden.

– Og kunne ikke få hende ubemærket ud, refererer forsvarer Karina Skou.

Hun fremhæver desuden, at hendes klient har erkendt endog meget grove overgreb, og hun mener, at det er troværdigt, når han siger, hvad han så omvendt ikke har gjort.

Herunder at han siger, at der ikke har fundet fuldbyrdet voldtægt sted.

Manden har forklaret, at han kørte rundt natten til søndag med pigen i bilen, fordi han kiggede efter et sted, han kunne lukke pigen ud. Den forklaring giver specialanklager Susanne Bluhm dog ikke meget for.

– Men når han den nat udsætter hende for yderligere overgreb, falder den forklaring helt til jorden.

– Det er rigtigt, at han kiggede efter et passende sted. Men det var ikke et passende sted til at slippe hende fri. Det var et passende sted til at skille sig af med hende, siger Susanne Bluhm.

Den 33-årige mand er desuden tiltalt for et overfald på en 15-årig pige i Sorø i 2022 samt at have bortført og dræbt 17-årige Emilie Meng i Korsør i 2016. Begge dele nægter han sig skyldig i.

Anklageren mener, at der er ligheder mellem sagen med den 13-årige og de to andre teenagepiger. Derfor kan netop mandens fremgangsmåde komme til at spille en rolle, i forhold til om han kendes skyldig for de forhold.

Forsvarer Karina Skou mener derimod, at der er langt flere forskellige end ligheder mellem de tre sager.

Der ventes dom i sagen den 28. juni.

/ritzau/

Først publiceret: 19. juni 2024
Artiklen er sidst opdateret 19. juni 2024 kl. 15:01