Ingen ledsager? Oplev verden og teatret alene

For de fleste er det nok mest almindeligt at opleve sammen med andre, men overvej at give solooplevelser en chance, fordi det kan noget særligt, lyder rådet.

Anbefalingen er, at du vælger en sikker destination som for eksempel Europa, så du ikke kommer til at tænke for meget over, at du er alene afsted.

Har du overvejet at tage i teatret, på restaurant eller ud i verden og få gode oplevelser alene? Det kan måske lyde lidt skræmmende, men oplevelser på egen hånd kan have flere fordele.

Selv om du for eksempel vælger at gå i teatret uden en ledsager, så er du faktisk ikke helt alene. Det siger Emilie Brøgger Jensen, der er salgs- og marketingchef på Aarhus Teater.

Hun beskriver, at når tæppet går fra, oplever man alene fra sin plads, men man gør det sammen med alle de andre i salen.

“Så er man en del af vores tid, sted og rum. Og det er teateroplevelsen. At dele tid og sted med mennesker, som du ikke kender,” siger hun og tilføjer:

“Der står levende mennesker på scenen, og vi har kun en forestilling, hvis vi også har et levende publikum.”

I teatret alene

Hvis du løber om morgenen eller lufter hunden, har du nok oplevet, at det er almindeligt at hilse på andre mennesker, som man møder på sin vej.

Det er lidt det samme, der sker, når man går i teatret, siger Emilie Brøgger Jensen. Fordi man er fælles om noget.

“Når man til en forestilling sætter sig ved siden af nogen, som man ikke kender, så hilser man lige på hinanden. ‘Hej, vi skal sidde sammen, og vi kender ikke hinanden. Men nu skal vi opleve det samme’,” siger hun.

“I pausen og efter forestillingen vil det være helt naturligt at tage en snak om, hvad man lige har oplevet sammen.”

Hendes egen erfaring er, at hun kan være mere afslappet, når hun er alene i teatret.

“Jeg kan i større grad tillade mig at lytte til mine egne tanker i stedet for at være opmærksom på, hvordan min ledsager har det,” siger hun.

Nogle kan måske føle sig lidt kejtede, når de er alene i teatret.

“Men i virkeligheden tror jeg, at man selv er meget mere opmærksom på, at man er alene afsted, end andre er.”

Oplev verden på egen hånd

Du kan også rejse ud og opleve verden på egen hånd. Og det er noget, som rejseblogger og rejseleder Tea Tougaard har gjort meget.

“Som det første bør man overveje, hvor man gerne vil rejse hen. Det er ikke alle steder i hele verden, som er lige sikre at rejse til,” siger hun.

Hun anbefaler, at du vælger en sikker destination som for eksempel Europa, så du ikke kommer til at tænke for meget over, at du er alene afsted.

På solorejserne har noget af det bedste for hende været, at hun har mødt nye mennesker og skabt venskaber for livet.

“Folk, der rejser, er bare så søde mod hinanden. Man udveksler erfaringer og spiser sammen,” siger hun.

Det var jagten på store oplevelser til billige penge, som fik Tea Tougaard til at prøve at rejse alene. Når rejsen kun skal passe ind i hendes plan, kan hun nemlig udnytte de tidspunkter på året, hvor det er billigst at rejse.

Og den fleksibilitet fremhæver hun som en klar fordel.

“Når jeg rejser alene, kan jeg også helt selv sammensætte, hvad jeg vil lave. Jeg er mest til historie og museer, mens mange af mine venner godt kan lide sol, strand og shopping,” siger hun og tilføjer:

“Hvis du sætter som mål at opleve alle seværdigheder, har du også bedre mulighed for det, når du rejser alene. Fordi du kun skal tage hensyn til dig selv.”

Først publiceret: 4. marts 2023
Artiklen er sidst opdateret 3. marts 2023 kl. 10:55

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og