Se, hvordan danskerne har sparet strøm i 2022

Danskerne har sænket deres elforbrug i deres boliger markant i 2022 for at spare penge, men hvad er den mest populære løsning? Få svaret her.

Danskerne har sænket deres elforbrug i deres boliger markant i 2022.

Stigende elpriser har fået danskerne til at holde lidt igen med strømforbruget. Det viser sig faktisk, at vi har sænket vores private elforbrug i hjemmet med 10,8 procent i forhold til 2021.

Særligt i oktober (18,2 %), februar (14,9 %) og november (14,9 %) er det private strømforbrug gået ned i forhold til samme måned i 2021, skriver kosmopol.dk.

Det gør vi

Ifølge YouGov-undersøgelsen for Videncentret Bolius sparer de fleste strøm ved at slukke for belysningen, når de forlader rummet og skifter pærer til LED-pærer.

Men andre nye sparetiltag har også set dagens lys:

Flere holder øje med elpriser

Mange har også fået øjnene op for at bruge mindre strøm, når den er dyrest, og har været villige til at flytte elforbruget til de tidspunkter af døgnet, hvor strømmen er billigst.

Det kan betale sig for dem, der har en flexprisaftale, hvor forbruget fx afregnes time for time.

“Vi har valgt at spare mest på strømmen der, hvor strømmen er dyrest og flyttet en del af det forbrug, der kan flyttes – måske har vi vasket i løbet af natten og dagen, hvor strømmen er billigst, og ladet elbilerne op på et andet tidspunkt,” siger Jesper Kronborg Jensen, seniorforretningsudvikler i Energinet.

Kilde: kosmopol.dk

Først publiceret: 6. februar 2023
Artiklen er sidst opdateret 6. februar 2023 kl. 9:56

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , , og