Cecilie Schmeichel: Endelig vandt jeg over min far

Influenten Cecilie Schmeichel har vænnet sig til at være en god taber. Men nu har hun endelig hevet en sejr hjem. Endda over sin far, Peter Schmeichel.

Cecilie Schmeichel og hendes professionelle dansepartner, Damian Czarnecki, er populær hos seerne i Vild Med Dans. Foto: Per Arnesen, TV2

Det har været en lang, sjov og hård proces, og nu står influent Cecilie Schmeichel i semifinalen i dette års “Vild med dans”.

Dermed er ambitionerne nået. Før programmerne startede, fortalte hun nemlig Ritzau, at det først og fremmest gjaldt om at komme længere end hendes far.

Peter Schmeichel medvirkede nemlig i den britiske udgave af “Vild med dans”, “Strictly Come Dancing”, tilbage i 2006 og røg ud halvvejs inde i programmet – endda på sin fødselsdag.

– Jeg har altid tabt i alle kampene i min familie, og derfor er det dejligt at gøre det samme som min far – og så komme længere, siger 32-årige Cecilie Schmeichel.

Stiler mod finalen

Hun har dog ikke tænkt sig at smække benene op og stille sig tilfreds. Nu er ambitionen en finaleplads og ultimativt en sejr. Alligevel vil hun ikke betegne sig selv som et stort konkurrencemenneske.

– Selvfølgelig vil jeg gerne vinde. Men jeg har lært fra barnsben af, at det nok er bedst, at jeg bare er en god taber, siger Cecilie Schmeichel og griner.

Selv om hun og dansemakkeren Damian Czarnecki er dem, der går på gulvet fredag efter fredag, så var hun aldrig kommet så langt uden opbakning fra hjemmefronten.

Hun har nemlig to børn, og derfor kan det være svært at finde tid til det hele, når der nogle gange skal øves til sent ud på aftenen.

– Jeg har en meget støttende familie, og det er virkelig min mand, der tager slæbet for tiden, fortæller hun.

– Heldigvis tager han det med oprejst pande og smil på læberne, og det gør det hele så meget lettere for mig. Både i forhold til samvittigheden, men jeg har også lettere ved at øve en time ekstra, hvis der er brug for det.

Ægtemanden tror på Cecilie

Der er dog fuld opbakning fra husbonden, som regner med, at Cecilie Schmeichel går hele vejen.

– Han har sagt, at han har fri igen fra den 11. november, siger hun med henvisning til den dag, hvor årets Vild med dans-sæson slutter.

Når fredagens udsendelse går i luften, er det uden fare for deltagerne. Det er nemlig i en særlig Knæk Cancer-udgave, som afholdes på Det Kongelige Teater.

Her er der ingen par, der elimineres, men det betyder ikke, at der ikke er nerver på.

– Hvis din nervøsitet er bygget op af byggeklodser, så kan det godt være, at du kan tage nogle fra, i forhold til at vi jo ikke ryger ud, siger hun og fortsætter:

– Men så går det op for en, at man skal stå på Det Kongelige Teater foran rigtig, rigtig, rigtig mange mennesker, og så kommer der lige tre til fire gange så mange byggeklodser på igen.

“Vild med dans – Knæk Cancer” sendes på TV 2 i aften fredag klokken 20.

Læs mere om kendte, kongelige og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 28. oktober 2022
Artiklen er sidst opdateret 28. oktober 2022 kl. 11:47

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og