Dronning Margrethe deltager ved dronning Elizabeths begravelse

Dronning Elizabeth døde torsdag efter at have siddet på den britiske trone i 70 år - siden 1952.

Dronning Margrethe, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary deltager alle ved britiske dronning Elizabeths begravelse mandag i London.

Det oplyser det danske kongehus på sin hjemmeside tirsdag.

Elizabeth nåede at sidde på tronen i 70 år – siden 1952. Det gjorde hende til den længst siddende monark i Storbritanniens historie.

Siden hendes død torsdag aften har hele verden hyldet dronningen, der nåede at blive 96 år.

Nu er det den danske dronning, som er den længst siddende nulevende regent i verden. Den 14. januar havde hun været regent i 50 år.

Dronning Elizabeths begravelse finder sted i kirken Westminster Abbey i London.

Fra onsdag vil hendes kiste ligge i Westminster Hall. Her bliver den dækket med det royale flag og overvåget af vagter, mens offentligheden kan tage afsked med deres afdøde monark.

Inden da skal dronningens kiste blandt andet afslutte en tur til Skotland og landets hovedstad, Edinburgh.

Ved midnat natten til tirsdag dansk tid stod omkring 20.000 mennesker i kø for at tage afsked med den afdøde dronning i netop Edinburgh. Det skrev britiske BBC.

Køen strakte sig over halvanden kilometer og snoede sig langs stierne i den store park The Meadows syd for St Giles’ Cathedral, hvor dronningen ligger i en lukket kiste.

Kisten har på sin tur rundt i det britiske kongerige været flankeret af Storbritanniens nye konge, kong Charles, og hans kone, dronningegemalinde Camilla.

Dronningens statsbegravelse bliver i samme historiske kirke, hvor Storbritanniens konger og dronninger gennem tiden er blevet kronet.

Det var også i Westminster Abbey, at dronning Elizabeths mor i 2002 fik sin offentlige begravelse. Og det er samme kirke, som dronning Elizabeth i 1947 blev gift med prins Philip i.

Statsoverhoveder over hele verden er blevet inviteret til det sidste farvel. Det har blandt andet allerede været meldt ud, at USA’s præsident, Joe Biden, vil deltage.

/ritzau/

Først publiceret: 13. september 2022
Artiklen er sidst opdateret 14. september 2022 kl. 7:04