Efterlyst mand har tilstået drab på 60-årig kvinde

30-årig mand erkender i retten drab på kvinde i Frederikssund og brandstiftelse på sommerhus.

I en sag om drabet på en kvinde i Frederikssund Kommune har den anholdte 30-årige mand søndag aflagt tilståelse.

Det er sket i Retten i Helsingør, skriver flere medier.

– Jeg gjorde det og er stolt af det. Det var den eneste udvej, siger manden om forbrydelsen.

Grundlovsforhøret med den anholdte gik i gang klokken 11.

Her kom det frem, at offeret blev stukket i hals og brystkassen med kniv og saks. Desuden blev hun sparket og slået, fremgår det af den sigtelse, som er læst op i retsmødet. Det skriver blandt andre det lokale medie sn.dk og TV 2.

Den dræbte er en kvinde på 60 år, og forbrydelsen foregik på en landejendom. Det oplyser Ekstra Bladet, som i øvrigt beskriver manden som “åbenlyst psykisk forstyrret.”

Drabet blev opdaget sent lørdag efter et længere forløb.

Først fik politiet sidst på formiddagen melding om brand i et sommerhus i Ølsted. Det var en påsat brand, og brugeren af sommerhuset blev efterlyst.

Sidst på eftermiddagen blev den efterlyste 30-årige mand anholdt i København. Og det var ifølge politiet i forbindelse med den videre efterforskning, at betjente fandt den dræbte kvinde.

Søndagens retsmøde foregik bag lukkede døre. Det er endt med, at dommeren har varetægtsfængslet manden frem til 2. september.

Han skal dog ikke placeres i en celle i et arresthus. I stedet skal han frihedsberøves på en psykiatrisk afdeling, har dommeren bestemt.

Efter retsmødet oplyser lederen af efterforskningen, politikommissær Anders Jørgensen, i en pressemeddelelse, at politiet nu vil forsøge at få fastlagt et motiv.

/ritzau/

Først publiceret: 7. august 2022
Artiklen er sidst opdateret 8. august 2022 kl. 7:36