DR vil finde ny nationalmelodi i stor lørdagssatsning

DR præsenterer et bredt udvalg af nyt kulturindhold på sine platforme det næste halve år.

Nye bidrag til den danske kulturarv er DR’s ambitioner med en række programsatsninger på tv, radio, streaming og online læringsplatforme det kommende halve år.

Det præsenterer DR på et pressemøde onsdag.

– I en tid hvor vi er i skarp konkurrence mod stakkevis af udenlandske streamingtjenester, har det aldrig været vigtigere at levere indhold, der tager udgangspunkt i danske værdier og dansk kulturarv, siger DR’s direktør for Kultur, Børn og Unge, Henrik Bo Nielsen.

En af de store satsninger bliver i bedste sendetid hver lørdag.

I “Min sang til Danmark” skal 15 kendte kunstnere – blandt andre Oh Land, Anne Linnet og Peter Sommer – skrive hver deres bud på en ny slags nationalsang.

Programserien får premiere 20. august på DR1 og kulminerer med en stor livekoncert fra DR Koncerthuset.

Efter nytår sætter DR fokus på de danskere, som har været med til at præge verdenshistorien – både på godt og på ondt.

Der bliver også bladret i historiebøgerne, når skuespilleren Troels Lyby fejrer 300-års jubilæet for dansk teater sammen med blandt andre Ghita Nørby, Lisbet Dahl og Ulf Pilgaard.

Mens der er en række nye programmer på vej, er der også gensyn med flere velkendte koncepter.

“Anne og Anders i Europa”, “Gintberg på kanten”, “Filmselskabet Delight” og “Nul stjerner” er blandt de programmer, som vender tilbage med nye sæsoner det kommende halve år.

Duoen bag “Nul stjerner”, Jan Elhøj og Morten Kirckhoff, skifter senere på efteråret snuskede hoteller ud med jagten efter forsvundne Elefantordener.

Elefantordenen er Danmarks ældste og fornemste ridderorden, som den regerende monark, det vil sige dronning Margrethe, er ordensherre for.

Den tildeles fortrinsvis medlemmer af monarkier og statsoverhoveder og skal derfor leveres tilbage efter modtagerens død. Men det er ikke altid sket.

“Jagten på Elefantordenen” kan ses på DRTV til september.

Det bliver et af de programmer, som udelukkende kan ses på DR’s streamingtjeneste.

– DR har den fornemme opgave at skulle levere indhold i en ny medievirkelighed, som er i voldsom udvikling og dermed skal indholdet også modtages på helt nye præmisser, siger Henrik Bo Nielsen blandt andet.

– Det er nødvendigt, hvis vi skal forblive relevante for brugerne, tilføjer han.

/ritzau/

Først publiceret: 22. juni 2022
Artiklen er sidst opdateret 23. juni 2022 kl. 7:35