Super dansk TV du kan glæde dig til i foråret

Fire store, danske fiktionsserier ligger klar og venter på os på TV2. Den første er med Trine Dyrholm som Margrete den Første i miniserie, hvor du se første afsnit søndag 23. januar.

Biograffilmen Margrethe Den Første kommer nu som en miniserie i tre afsnit på TV2. Foto: TV2

TV 2 sætter alle sejl til her i et nye TV-forår.

De begynder med den nye danske storfilm, “Margrethe Den Første”, som har Trine Dyrholm i hovedrollen. Den bliver nu vist som en mini tv-serie i tre afsnit, hvor du kan se første afsnit søndag 23. januar på TV2. Blandt de andre serier vi kan glæde os til er en ny sæson af “Badehotellet” samt en ny serie af Lone Scherfig.

Margrete den Første

TV 2 indleder søndag 23. januar  med storfilmen ’Margrete den Første’ fra 2020, der vises som miniserie i tre afsnit, og som har Trine Dyrholm i hoved- og titelrollen.

Året er 1402, og Margrete den Første står i spidsen for en ny, nordisk union mellem Sverige, Norge og Danmark. ’Margrete den Første’ er en serie om politiske intriger, magt, korruption og ikke mindst følelser, der præger det nordiske storrige. Udover Trine Dyrholm medvirker blandt andre Søren Malling, Morten Hee Andersen og Jakob Oftebro.

Se og hør Trine Dyrholm og Morten Hee Andersen fortæller om filmen og deres rolle i Margrethe den Første herunder:

 

Badehotellet

Cecilie Stenspil i rollen som Helene Weyse og Anette Støvelbæk i rollen som Alice Frigh i niende sæson af ’Badehotellet’. Foto: Mike Kollöffel, TV2

Når Danmarks mest populære fiktionsserie ’Badehotellet’ vender tilbage med niende sæson i 2022 mandag 7. februar, er vi nået til maj 1945. Dermed tager fortællingen et spring på fire år fra sæson otte, som sluttede i sommeren 1941.

I den nye sæson er vi i befrielsessommeren, og Amanda (Amalie Dollerup) er klar til at slå dørene op for gæster og ansatte. Krigen i Danmark er slut, og landet skal finde ud af at leve i en fredstid igen. Det skaber på godt og ondt nye udfordringer for gæster og personale.

Hanna Lundblad, der skriver ’Badehotellet’ sammen med sin mand, Stig Thorsboe, siger:

– Når vi vender tilbage til Andersens Badehotel her i niende sæson, er vi kommet til sommeren 1945. Besættelsen af Danmark er forbi. De tyske soldater, der har beslaglagt hotellet de seneste fire år, er rejst. Så det er tid til fjerne alle spor fra de ubudne gæster, genfinde ferieglæden og nyde befrielsen. Der er endelig kommet fred, men spørgsmålet er, om der så også er ro?

Stig Thorsboe siger:

– Ja, det skal vise sig, at ikke alle har lige nemt ved at slippe krigen. Nogle døre skal lukkes, før nye kan åbnes. Midt i det hele havner heldigvis et eventyr i skikkelse af fru Fjeldsøs barnebarn, 16-årige Sarah fra Sverige, der straks fascineres af skuespiller Edward Weyse – uden at vide, at hun i virkeligheden er hans ukendte datter.

Sommerdahl

Peter Mygind er igen chefefterforsker Dan Sommerdahl i tredje sæson af krimiserien ’Sommerdahl’. Foto: Henrik Petit , TV 2.

Der er masser af krimi og drama i vente, når Peter Mygind, Laura Drasbæk og André Babikian i foråret 2022 er tilbage i tredje sæson af TV 2 Charlies krimiserie ’Sommerdahl’.

Chefefterforsker Dan Sommerdahl og resten af drabsafdelingen i Helsingør bliver atter kaldt ud til en række mistænkelige drabssager. Serien er på otte afsnit og byder blandt andet på to nye karakterer, der spilles af Kurt Ravn og Maibritt Saerens.

Minkavlerne

Kasper Gross som Martin, Mick Øgendahl som René, Niels Hausgaard som Niller og Jonas Mogensen som Allan i ‘Minkavlerne’. Foto: Per Arnesen , TV 2.

TV 2 ZULUs stjernespækkede og prisvindende komedieserie ‘Minkavlerne’ vender tilbage med tredje sæson i maj 2022, hvor den nordjyske minkavlerfamilie pludselig står i en helt uvant situation med et guldæg i hånden.

Spiller de deres kort rigtigt, kan det langt om længe vise sig at blive et økonomisk indbringende år. Men da Allans mystiske ven fra fængslet dukker op, begynder tingene at tage en uventet drejning.

Serien er på otte afsnit med blandt andre Ruben Søltoft, Mick Øgendahl, Kirsten Lehfeldt, Niels Hausgaard, Frank Hvam, Bodil Jørgensen og Anna Stokholm som medvirkende.

Ny serie af Lone Scherfig

Den internationalt anerkendte filmskaber Lone Scherfig vender tilbage til en dansksproget produktion med en ny fiktionsserie med Sofie Gråbøl i hovedrollen. Foto: Mattias Troelstrup, TV 2.

Sofie Gråbøl spiller hovedrollen i den nye Lone Scherfig-fiktionsserie, som TV 2 sender i foråret 2022.

Serien med arbejdstitlen ’Det største’ følger en gruppe ansatte på et moderne, dansk supersygehus, og her arbejder også hovedkarakteren Ella, der spilles af Sofie Gråbøl.

Ella er ledende jordemoder, der sammen med sine nærmere kolleger hver dag møder og hjælper en generation af fødende og deres pårørende. Alle, der kommer igennem afdelingen, gennemlever afgørende øjeblikke i deres liv og går forandrede derfra.

Serien er en stor samtidsfortælling om livet på et supersygehus, som er en verden og institution, vi alle kommer i kontakt med på et eller andet tidspunkt i vores liv. Serien er i otte afsnit.

 

 

 

Først publiceret: 14. januar 2022
Artiklen er sidst opdateret 14. januar 2022 kl. 13:13